Haptonomie-luister naar je gevoel

Haptotherapie is een lichaams- en persoonsgerichte therapie die gericht is op het gevoel van de mens. Door middel van gesprekken, bewegingsoefeningen en het aanraken worden veel vaste patronen duidelijk. Mijn uitnodiging aan een cliënt is dan ook: “Luister naar je gevoel”.

In onze hectische maatschappij heeft het denken en presteren de overhand gekregen. Er is minder ruimte voor gevoel en voelen. Hierdoor gaan heel wat mensen voorbij aan de signalen die zij voelen via hun lichaam. Deze signalen zijn echter wel waardevol en kunnen nuttig voor je zijn, omdat ze je informatie geven over hoe het met je gaat. Veel van wat mensen waarnemen, voelen zij onbewust en uit zich lichamelijk.

Luister naar je gevoel.

Door ons gevoel te ontwikkelen en meer helderheid te krijgen in eigen (lichaams)bewegingen, wensen en behoeftes, kunnen we keuzes maken of iets goed voor ons is of niet. Zo kunnen we onze gevoelens, gedachten en gedrag beter op elkaar afstemmen.

Haptonomie geeft je inzicht in wat je beweegt (emotioneel) hoe je beweegt (fysiek) en welke rol dit speelt in jouw contact met anderen. Het draait om jou. Luister naar je gevoel.

Rust en aandacht zijn kernwoorden in mijn manier van werken. Belangrijk vind ik het om te weten wat jou bezighoudt en beweegt. Daarom luister ik goed naar je en geef ik je ruimte. Ik houd ervan je te ondersteunen bij het verwerven van meer VRIJheid en autonomie, zodat je in jouw kracht komt te staan.

Een behandelingstraject start altijd met een intake, met als doel om je hulpvraag helder te krijgen. Gevolgd door 2 of 3 sessies met oefeningen waardoor jij direct ervaart wat haptonomie voor jou kan betekenen. Na deze sessies kun je je verder trainen en ontwikkelen in een vervolgtraject dat we samen voor jou opstellen.