Ervaringen van cliënten

Hieronder vind je een aantal ervaringen van cliënten uit mijn praktijk:

Haptotherapie_Vrij_Amersfoort_Jeanette_Pierik_Ervaringen_van_cliënten
‘Aan den lijve’ ervaren: wat doe ik mentaal en fysiek

Ik heb de sessies haptotherapie ervaren als prettig, soms behoorlijk confronterend en heel leerzaam.
Het contact met Jeanette vond ik heel fijn. De combinatie van een gesprek en oefeningen werkt voor mij goed. De meerwaarde van haptotherapie vind ik het ‘aan den lijve’ ervaren: wat doe ik mentaal en fysiek, bijvoorbeeld op het moment dat ik angst voel. De oefeningen maken dit heel duidelijk voelbaar. Door haptotherapie heb ik geleerd op een andere manier te interpreteren en te reageren. Dat maakt dat ik me krachtiger voel. Ik heb zelf de sleutel in handen. Bedankt, Jeanette!
– Ervaringen van cliënten: Vrouw –

In het begin sceptisch maar tegendeel bleek waar

“In het begin was ik erg sceptisch over haptotherapie. Ik dacht niet dat het mij zou kunnen helpen, maar het tegendeel bleek waar. Door de sessies ben ik me veel bewuster van mijn lichaam, ademhaling en gevoel geworden. Ik gebruik de tips van Jeanette nog vaak, waardoor ik veel beter met mijn burn-out klachten om kan gaan. Het was slim dat ze me niet met woorden probeerde te overtuigen (dat haptotherapie werkt), maar dat ze het me liet voelen. Ik kan haptotherapie aanraden, zelfs als je er de eerste twee, drie sessies niet in gelooft!”
– Ervaringen van cliënten: Vrouw, 22 jaar –

Mijn lichaam geeft belangrijke informatie en mijn gevoelens mogen er zijn

Wat ik heb geleerd van haptotherapie, is dat mijn lichaam belangrijke informatie geeft en dat die gevoelens (ook de ‘negatieve’) er allemaal mogen zijn. En dat als ik daar aandacht voor houd, ik betere keuzes kan maken (mijn gedrag kan aanpassen) en beter voor mezelf kan zorgen. Dat wilde ik nog graag met je delen. Dank voor je fijne begeleiding het afgelopen jaar!
– Ervaringen van cliënten: Vrouw –

Ik heb beter leren doorvoelen en mijn gevoel van veiligheid en vertrouwen kunnen vergroten

De bijzonder fijne consulten hebben mij heel goed geholpen bij een stuk rouwverwerking en ze hebben mij veel geleerd over mezelf. Door een groot gevoel van veiligheid en vertrouwen en door de de combinatie van gesprekken en oefeningen kon ik goed bij mezelf komen. Ik kon al makkelijk praten over mijn gevoel, maar bleef daarbij in mijn hoofd zitten. Juist door de oefeningen kwam ik uit mijn hoofd en doorvoelde ik die gevoelens echt. Elke oefening gaf mij inzichten in oude patronen vanuit (traumatische) ervaringen in mijn jeugd. Dit heeft me geholpen om krampachtige handelingen en reacties beter te snappen en ze daardoor wat los te kunnen laten. Daarnaast heb ik veel aan de kleine praktische oefeningen om meer mijn hele lichaam te voelen. Hierdoor kom ik sneller in balans.
– Ervaringen van cliënten: Vrouw, 56 jaar –

Foto: Markus Spiske