Burn-out

Opgebrand, geen energie meer, lusteloos, concentratieproblemen, oververmoeidheid.

Opgebrand, lusteloos, oververmoeid en geen energie meer? De balans tussen jouw belastbaarheid (hoeveel je kan dragen) en jouw belasting (hetgeen je op je neemt) is verstoord. Het overkomt iedereen wel eens: je wilt meer dan je aankunt. Je hebt niet goed ingeschat hoeveel energie iets kost. Je loopt tegen een grens aan. Normaal gesproken houd je daar rekening mee, maar nu is het anders.

Bij een burn-out wordt het elastiek zover opgerekt tot het knapt. Het gevolg is: je voelt je opgebrand, lusteloos, oververmoeid en hebt geen energie meer. Dit wordt vaak beschreven als: “van de ene op de andere dag lukte het niet meer” of “alle energie vloeide weg en ik kon me nergens meer op concentreren”. Bij het voorkomen en in tijden van een burn-out gaat het vooral om het leren aangeven en respecteren van je eigen grenzen. Dat is waar haptonomie je kan ondersteunen.

Burn-out: opgebrand, lusteloos, oververmoeid en geen energie meer. Je hebt het gevoel dat jouw leven je door je vingers glipt.

Haptotherapie kan een goede bijdrage leveren aan het herstel van de balans van belastbaarheid en belasting. Centraal hierin staat de kunst om naar de signalen van het lichaam te luisteren en minder streng te zijn vanuit het verstand, het hoofd.